500 g maitsestamata mahekohupiima (mitte –kreemi), väga omapärase maitsenüansi annab nt kohupiima asendamine kodujuustuga
120 g võid
4 muna
2 spl želatiini + 16 spl vett
250 ml vahukoort (võib olla ka rohkem)
1 kl suhkrut
vanillsuhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor
Maitse järgi nt röstitud mandleid või apelsini- või sidrunisukaadi või aprikoose või rosinaid. Mina teen mandlitega.
Marli kausi sisepinna katmiseks
Alustuseks sega pliidikindlas kausis või potis želatiin külma veega ja lase paisuda. Siis kuumuta keemiseni, kuni želatiin on täiesti lahustunud, ja jahuta toatemperatuurile.
Vahusta koos toasoe või, munakollased ja 2/3 suhkrust. Lisa sellele kohupiim, sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ja jätka vahustamist. Lõpuks lisa vastavalt maitsele pähklid või sukaad või mida soovid.

Hääd nautimist kevadiste lihavõtete aegu!
Follow my blog with Bloglovin
No comments:
Post a Comment