2 toasooja õnneliku kana muna
10-25 g magedat võid
Soovi järgi mõned värsked mahedad seened (nt 3 aiamurust värskelt
korjatud tindikukübarat või metsaveeres kasvavat šampinjonimugulat). Sobivad
pea kõik mahedad seened, nt kukeseened, lehter-kukeseened, kuuse- ja
porgandiriisikad, kitsemamplid jne
Soovi korral oksake värsket estragoni ja/või salveileht või murulauku
Soola
Pipart
1 röstsaiaviil või ahjusoe ciabattakäär
Kõrvale maitse järgi viiluke kasvuhoonesooja tomatit, paaripäevast krõmpsuvat hapukurki, mõned rukolalehed või muud värsket
Kõrvale maitse järgi viiluke kasvuhoonesooja tomatit, paaripäevast krõmpsuvat hapukurki, mõned rukolalehed või muud värsket
Valmistamine
Kui kasutad seeni, haki need väikesteks
kuubikuteks. Hoolitse, et soovitud ürdid oleks käepärast.
Löö munad paksu põhjaga väiksesse potti, lisa või. Hoolitse, et kuumus oleks mõõdukas ja sega pidevalt spaatliga, ära vispelda ega vahusta muul moel.
Tõsta pott
vahepeal tulelt, kuid sega edasi, tõsta uuesti pliidile tagasi ja nii mitu
korda. Rooga epab pidevalt segama, nagu risotot.
Munaroog jääb õrn ja kreemjas, ilma tükkideta.
Ära lisa soola ega
pipart valmistamise ajal, sest see muudab munaroa vesiseks.
Kui munaroog hakkab
mõnusalt kalgenduma, lisa soovi korral seenekuubikud, ürdid ja muudkui sega ja sega, vahepeal
kuumutades ja kuumust vähendades (pliidiraualt ära tõstes), kuni munaroog on ja
hõrk ja siidine, kuid mitte vedel.
Jahvata peale sool ja pipar, sega õrnalt.
Tõsta
saiaviilule, Naudi koos värskete
aiaviljadega.
Munahõrgutise tegemist õppisin oma ropu suuga iidoli Gordon Ramsay juhiseid järgides.
No comments:
Post a Comment