Friday 30 January 2015

Hommikune munahõrgutis väikese seenega saiakäärul


2 toasooja õnneliku kana muna
10-25 g magedat võid
Soovi järgi mõned värsked mahedad seened (nt 3 aiamurust värskelt korjatud tindikukübarat või metsaveeres kasvavat šampinjonimugulat). Sobivad pea kõik mahedad seened, nt kukeseened, lehter-kukeseened, kuuse- ja porgandiriisikad, kitsemamplid jne
Soovi korral oksake värsket estragoni ja/või salveileht või murulauku
Soola
Pipart
1 röstsaiaviil või ahjusoe ciabattakäär
Kõrvale maitse järgi viiluke kasvuhoonesooja tomatit, paaripäevast krõmpsuvat hapukurki, mõned rukolalehed või muud värsket


Valmistamine

Kui kasutad seeni, haki need väikesteks kuubikuteks. Hoolitse, et soovitud ürdid oleks käepärast.
Löö munad paksu põhjaga väiksesse potti, lisa või. Hoolitse, et kuumus oleks mõõdukas ja sega pidevalt spaatliga, ära vispelda ega vahusta muul moel.
Tõsta pott vahepeal tulelt, kuid sega edasi, tõsta uuesti pliidile tagasi ja nii mitu korda. Rooga epab pidevalt segama, nagu risotot.
Munaroog jääb õrn ja kreemjas, ilma tükkideta. 
Ära lisa soola ega pipart valmistamise ajal, sest see muudab munaroa vesiseks. 
Kui munaroog hakkab mõnusalt kalgenduma, lisa soovi korral seenekuubikud, ürdid ja muudkui sega ja sega, vahepeal kuumutades ja kuumust vähendades (pliidiraualt ära tõstes), kuni munaroog on ja hõrk ja siidine, kuid mitte vedel. 
Jahvata peale sool ja pipar, sega õrnalt. 
Tõsta saiaviilule,  Naudi koos värskete aiaviljadega.
Munahõrgutise tegemist õppisin oma ropu suuga iidoli Gordon Ramsay juhiseid järgides.

 

Ausõna, kui nii toimida, viib munaroog keele alla!

Follow my blog with Bloglovin

No comments:

Post a Comment