Thursday 4 March 2010

Laisa perenaise nipp

Kui pole viitsimist ise saia-sepikut küpsetada, siis selle vastu on rohi olemas. Osta supermarketi, nt Selveri, Prisma või Stockmanni pagaritoodete letist (seal, kus nad ise saiakesi "küpsetavad") sügavkülmutatud pooltooted ja pane ise kodus ahju. Sügavkülmas säilivad nt ciabatta või croissant'ide 'toorikud' rahulikult kuu aega ja nii võid kas või igal hommikul endale ahjusooja saia valmistada. Väga hea on ka Viimsi Kaubanduskeskuses asuva Delicato poe kiviahju sai, mida samuti sügavkülmutatult osta saab.

Tee nii.
Lase sügavkülmutatud 'toorikutel' ca 10-15 min toasoojas sulada. Soojenda praeahi ca 180-190 kraadini. Pane toorikud ahju - ciabatta valmimiseks kulub ca 15 min, toored croissant'id küpsevad 20-25 minutiga. Õige tunde saad kätte paari korraga.

Croissant'e saad kiiresti valmistada ka poest ostetud lehttainast (kui kõht kannatab). Lõika tainas lihtsalt sobiva suurusega kolmnurkadeks, rulli kokku ja küpseta sama moodi, nagu 'toorikuidki'. Isetehtud lehttainast on muidugi 1000 korda hõrgumad, aga nt mina ja tainategu ei saa omavahel läbi:-( Aga Bonaparte aitab hädast välja - kallis on, aga maitsev.



Follow my blog with Bloglovin

No comments:

Post a Comment