Wednesday 3 March 2010

Salsa marinara

Tomatine põhikaste pitsa- ja pastaarmastajatele. Erinevate lisanditega saab sellest suurepärase bolognese-kastme, pasta fra diavolo, sooja võileiva või pitsakatte...
Tee korraga valmis suurem potitäis ja sügavkülmuta portsjonite kaupa, nii saad isu tekkimisel hõrgu roa vaid loetud minutitega.

Marinara-kaste
3 sibulat, hakitud väikesteks tükkideks
6-10 küüslauguküünt, hakitud väikesteks tükkideks
1 spl suhkrut (või vastavalt maitsele)
2 tl soola (või vastavalt maitsele)
2 tl kuivatatud basiilikut
1,5 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud tüümiani
0,5 tl purustatud apteegitilli- e fenkoliseemneid
1 tl värskeltpurustatud musta pipart (või vastavalt maitsele)
2 spl palsamiäädikat (soovi korral)
100 ml valget kuiva veini
4 purki purustatud kooritud tomateid (a 400 g)
soovi korral peotäis värsket hakitud lehtpeterselli
oliivõli
Haki sibulad ja küüslaugud peeneks. Kuumuta sügavas pannis või potis oliivõli mõõdukal kuumusel, lisa hakitud sibulad ja glaseeri mõni minut. ära pruunista. Lisa hakitud küüslauk ja kõik maitseained. Kuumuta pidevalt segades kuni 1 minut. Siis lisa palsamiäädikas, siis vein. Kuumuta pidevalt segades umbes paar minutit. Siis lisa tomatid, sega ja lase vaiksel kuumusel podiseda 2-3 tundi, aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Timmi maitset vastavalt oma soovile.
Superhea kaste tuleb muidugi suvel oma kasvuhoonesoojadest ploom- või lihatomatitest.

No comments:

Post a Comment