Wednesday 3 March 2010

Pasta fra diavolo

Tuline mereannikaste linguine'dele või tagliatelle'dele, mis lihtsalt viib keele alla. Valmista seda marinara-kastme baasil (vt eelmist postitust).

Pasta fra diavolo (ühele inimesele)
1 tass marinara-kastet
4-6 toorest puhastatud kuning-või tiigerkreveti saba (kogus vastavalt soovile)
2-3 toorest puhastatud kammkarpi (vastavalt soovile)
3-4 hakitud küüslauguküünt
punase tšillipipra helbeid maitse järgi (väga hästi sobib nt Santa Maria maitseainesegu Chili Explosion)
oliivõli
peotäis hakitud lehtpeterselli

Kuumuta kaste keemiseni. Maitsesta tšillihelvestega parajalt teravaks. Pea meeles, et tšillimaitse intensiivistub, kui lased kastmel veidi kergelt kuumutades tõmmata.

Kuumuta pann tulikuumaks, lisa veidi oliivõli, pool hakitud küüslaugust ja krevetid. Kuumuta mõned sekundid (kuni krevetid muutuvad altpoolt roosakaks), siis pööra ümber ja kuumuta veel mõned sekundid. Eemalda pannilt. Lisa vajadusel veel oliivõli, siis ülejäänud hakitud küüslauk ja kammkarbid ja toimi, nagu krevettidega. Pruunistamise ajal võid lisada veidi ka tšillihelbeid. Kõik sõltub sellest, kui 'tuleneelaja' sa oled:-)

NB! Pruunista suurel kuumusel ja väldi krevettide ja kammkarpide keetmist. Ülepraadimisel/-keetmisel muutuvad nii krevetid kui ka kammkarbid tuimaks ja kaotavad oma hõrgu maitse.

Lisa pruunistet krevetid, kammkarbid ja küüslauk kastmele ja lase kõik koos korraks keema ja eemalda siis tulelt. Puista peale hakitud lehtpeterselli. Nii lihtne see ongi.

Jätku pastale!

Follow my blog with Bloglovin

No comments:

Post a Comment